Praktische tips om geld te besparen op schoolbenodigdheden

AAndrea 16 september 2023 11:31

Het nieuwe schooljaar komt er weer aan en dat betekent voor veel ouders een flinke aanslag op het budget. Schoolboeken, schriften, pennen, een nieuwe rugzak - de kosten kunnen snel oplopen. Maar met een beetje slim winkelen en planning, kan je behoorlijk wat geld besparen op schoolbenodigdheden. Hier zijn een aantal praktische tips om dit te realiseren.

Koop in bulk

Het kopen in bulk kan een goede manier zijn om geld te besparen op schoolbenodigdheden. Vaak zijn producten als pennen, potloden, schriften en notitieboeken veel goedkoper als je ze in grote hoeveelheden koopt. Bewaar wat je dit jaar niet nodig hebt voor het volgende schooljaar.

Maak gebruik van de uitverkoop

Veel winkels hebben aan het begin van het schooljaar uitverkoop. Dit is het perfecte moment om schoolbenodigdheden te kopen. Houd de folders en online aanbiedingen in de gaten om de beste deals te vinden.

Huur of koop tweedehands boeken

Nieuwe schoolboeken zijn vaak erg duur. Overweeg om boeken te huren of tweedehands te kopen. Er zijn diverse websites waar je tweedehands schoolboeken kunt kopen of huren. Dit kan je flink wat geld besparen.

Overweeg voordelige alternatieven

Er zijn vaak goedkopere alternatieven voor dure schoolbenodigdheden. Overweeg bijvoorbeeld om een tweedehands laptop te kopen in plaats van een nieuwe. Of gebruik herbruikbare lunchverpakkingen in plaats van wegwerpzakjes.

Plan je aankopen

Het is ook handig om je aankopen te plannen. Maak een lijst van wat je nodig hebt en probeer je hieraan te houden. Impulsieve aankopen kunnen snel oplopen en je budget verstoren.

Hieronder vind je een handige tabel met een aantal besparingstips en het mogelijke bespaarde bedrag per jaar.

Besparingstip Mogelijk bespaard bedrag per jaar
Boeken tweedehands kopen €50 - €200
In bulk kopen €20 - €50
Gebruik maken van de uitverkoop €10 - €30
Voordelige alternatieven €50 - €200

Met deze tips kan je flink wat geld besparen op schoolbenodigdheden. Het vergt misschien een beetje planning en onderzoek, maar de mogelijke besparingen zijn het zeker waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.