Praktische tips om geld te besparen op schoolbenodigdheden

AAndrea 10 augustus 2023 14:03

Het nieuwe schooljaar nadert en dat betekent dat het tijd is om schoolbenodigdheden in te slaan. Maar hoe doe je dat zonder een fortuin uit te geven? Volg deze praktische tips om geld te besparen op schoolbenodigdheden en houd je budget in balans.

Maak een lijst

Begin met het maken van een overzichtelijke lijst van alles wat je nodig hebt. Hierdoor voorkom je impulsaankopen en blijf je binnen je budget.

Koop in de uitverkoop

Volg de uitverkoop en de aanbiedingen. Veel winkels hebben in de zomer kortingen op schoolbenodigdheden. Het loont om de prijzen te vergelijken en vroeg te beginnen met je inkopen.

Ga voor tweedehands

Overweeg om tweedehands boeken en andere schoolbenodigdheden te kopen. Er zijn veel websites waar je tweedehands schoolspullen kunt kopen voor een fractie van de prijs.

Hergebruik

Bekijk wat je al hebt en wat je kunt hergebruiken. Niet alles hoeft elk jaar nieuw te zijn. Oude schriften, pennen en potloden kunnen vaak opnieuw worden gebruikt.

Doe-het-zelf

Maak waar mogelijk zelf schoolspullen. Een oude spijkerbroek kan bijvoorbeeld een unieke schooltas worden. Of wat dacht je van zelfgemaakte boekenkaften?

Hier is een overzicht van mogelijke kosten en hoe je kunt besparen:

Schoolbenodigdheden Gemiddelde kosten Besparingstips
Boeken € 100 - € 200 Koop tweedehands, ruil met vrienden
Schrijfwaren € 20 - € 50 Hergebruik, koop in de uitverkoop
Schooltas € 50 - € 100 Gebruik een oude tas, maak je eigen tas
Schoolkleding € 100 - € 200 Koop in de uitverkoop, hergebruik

Met deze tips kun je aanzienlijk besparen op je schoolbenodigdheden. Het belangrijkste is om vooruit te plannen en slim te winkelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.