Online shoppen: hoe je de beste deals kunt vinden

MMarijke 10 augustus 2023 07:02

Wie houdt er niet van een goede deal? Vooral als het om online winkelen gaat. Met een beetje kennis en strategie kun je veel geld besparen bij je online aankopen. Maar hoe vind je de beste deals? Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen.

Ken de beste tijd om te winkelen

Online winkels veranderen hun prijzen voortdurend, afhankelijk van het seizoen, de week en zelfs de tijd van de dag. De beste tijd om te winkelen is vaak vroeg in de week en in de late avonduren. Houd dit in gedachten en probeer je aankopen dan te doen.

Vergelijk prijzen

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten dit: vergelijk de prijzen voordat je een aankoop doet. Er zijn veel vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen, zoals Beslist.nl of Vergelijk.nl.

Gebruik kortingscodes

Veel online winkels bieden kortingscodes aan. Deze vind je vaak op websites als RetailMeNot of Groupon, maar ook op de website van de winkel zelf. Vergeet niet om deze codes in te voeren bij het afrekenen.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Als je regelmatig bij een bepaalde winkel koopt, kan het de moeite waard zijn om je in te schrijven voor hun nieuwsbrief. Je ontvangt dan vaak kortingscodes en wordt op de hoogte gehouden van sales.

Kies voor gratis verzending

Verzendkosten kunnen snel oplopen. Kijk daarom altijd of er een optie is voor gratis verzending. Soms moet je hiervoor een bepaald bedrag besteden, maar dit kan alsnog goedkoper zijn dan de verzendkosten betalen.

Hier zijn enkele handige tools om je te helpen besparen:

Tool Beschrijving
Honey Een browserextensie die automatisch kortingscodes zoekt en toepast
CamelCamelCamel Een tool die de prijsgeschiedenis van Amazon producten laat zien
SlickDeals Een community waar mensen de beste deals delen

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.