Hoe minder plastic gebruiken je geld kan besparen

MMarijke 18 augustus 2023 07:01

Niemand kan ontkennen dat plastic een belangrijk deel van ons dagelijks leven is. Maar wist je dat je door minder plastic te gebruiken ook geld kunt besparen? Het is waar! In dit artikel geven we je tips en trucs om je plasticverbruik te verminderen en tegelijkertijd je portemonnee te sparen.

Manieren om minder plastic te gebruiken

Er zijn vele manieren om je plasticverbruik te verminderen. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen:

  1. Herbruikbare boodschappentassen gebruiken. Plastic tassen zijn niet alleen slecht voor het milieu, ze kosten ook geld. Door herbruikbare tassen te gebruiken, bespaar je op de lange termijn geld.
  2. Investeer in een herbruikbare waterfles. Dit is niet alleen een geweldige manier om plastic flessen te verminderen, maar het kan je ook veel geld besparen als je vaak gebotteld water koopt.
  3. Neem je eigen koffiebeker mee. Veel koffiezaken geven korting als je je eigen beker meeneemt, waardoor je geld bespaart en minder afval produceert.
  4. Kies voor producten zonder plastic verpakking. Veel producten zijn oververpakt in plastic. Kies waar mogelijk voor producten zonder plastic verpakking.

De financiële voordelen van minder plastic gebruiken

Het verminderen van je plasticverbruik heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar kan ook een positieve impact hebben op je portemonnee. Hier zijn enkele manieren waarop minder plastic gebruiken je geld kan besparen:

Manier Besparing per jaar (geschat)
Herbruikbare boodschappentassen €25
Herbruikbare waterfles €150
Eigen koffiebeker meenemen €50
Producten zonder plastic verpakking €100

Zoals je ziet, kunnen deze kleine veranderingen in je dagelijks leven gemakkelijk oplopen tot een flinke jaarlijkse besparing. Het goede nieuws is dat deze veranderingen niet alleen goed zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Dus waarom begin je niet vandaag nog met het verminderen van je plasticverbruik?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.