Hoe je op benzine kunt besparen met deze rijtips

AAndrea 14 november 2023 07:06

Iedereen die een auto rijdt weet dat benzine een flinke kostenpost kan zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om hierop te besparen. Door deze rijtips te volgen, kun je tot wel 10% op je benzineverbruik besparen. Laten we snel beginnen.

Rij rustig

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar door rustig te rijden kun je aanzienlijk benzine besparen. Probeer plotseling accelereren of remmen te vermijden. Dit kost namelijk meer brandstof dan geleidelijk optrekken of afremmen. Bovendien is rustig rijden ook veiliger.

Let op je bandenspanning

Een correcte bandenspanning kan je brandstofefficiëntie met wel 3% verbeteren. Controleer daarom regelmatig je bandenspanning.

Beperk het gebruik van airconditioning

Airconditioning kan het brandstofverbruik van je auto met wel 10% verhogen. Probeer het gebruik ervan dus te beperken tot de echt warme dagen.

Vermijd onnodig gewicht

Hoe zwaarder je auto, hoe meer brandstof hij verbruikt. Probeer daarom onnodig gewicht te vermijden. Haal spullen die je niet nodig hebt uit de auto.

En nu, zoals beloofd, hier is een handige tabel met de belangrijkste rijtips om brandstof te besparen.

Rijtips Beschrijving
Rij rustig Vermijd plotseling accelereren en remmen
Controleer de bandenspanning Een correcte bandenspanning kan je brandstofefficiëntie verbeteren
Beperk het gebruik van de airco Airco kan je brandstofverbruik verhogen
Vermijd onnodig gewicht Het gewicht van je auto heeft invloed op het brandstofverbruik

Door deze rijtips te volgen, kun je flink besparen op je benzineverbruik. Het kost misschien wat moeite om je rijgedrag aan te passen, maar de besparing op je portemonnee is het zeker waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.