Hoe je met telewerken op transportkosten kunt besparen

MMarijke 18 augustus 2023 18:57

Als je telewerkt, bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld - vooral op transportkosten. Maar hoeveel kun je eigenlijk besparen door thuis te werken? Laten we het uitzoeken.

Voordelen van telewerken

Telewerken biedt veel voordelen, zowel voor werknemers als werkgevers. Maar als werknemer zijn de financiële voordelen vaak het meest merkbaar, vooral wanneer het gaat om reiskosten.

  • Brandstofkosten: Als je met de auto naar het werk gaat, kan telewerken je aanzienlijk besparen op brandstofkosten. Geen woon-werkverkeer betekent dat je minder vaak hoeft te tanken.

  • Onderhoud van voertuigen: Minder rijden betekent minder slijtage aan je auto, wat kan resulteren in lagere onderhouds- en reparatiekosten.

  • Openbaar vervoer: Als je normaal gesproken met het openbaar vervoer reist, kan thuiswerken je de kosten van een maandabonnement of losse kaartjes besparen.

  • Parkeerkosten: Veel stadscentra rekenen hoge parkeerkosten. Door thuis te werken, kun je deze kosten volledig vermijden.

Hoeveel kun je besparen?

Er zijn veel variabelen die bepalen hoeveel je kunt besparen door te telewerken, zoals de afstand tot je werk, het type vervoer dat je gebruikt, en hoe vaak je normaal gesproken naar het werk reist. Hier is een eenvoudige manier om te berekenen hoeveel je kunt besparen.

Eerst, bereken hoeveel je normaal gesproken uitgeeft aan transport per week. Deel dit door het aantal dagen dat je normaal gesproken naar het werk gaat om je dagelijkse kosten te krijgen. Vermenigvuldig dit vervolgens met het aantal dagen per week dat je telewerkt om je wekelijkse besparingen te krijgen.

Tips om je besparingen te maximaliseren

Hoewel telewerken al aanzienlijke besparingen kan opleveren, zijn er nog meer manieren om je besparingen te maximaliseren:

  • Combineer telewerken met carpoolen: Op de dagen dat je naar kantoor moet, probeer dan te carpoolen met collega's. Dit kan niet alleen de brandstofkosten, maar ook de slijtage aan je auto verminderen.

  • Optimaliseer je thuiswerkplek: Een goed ingerichte thuiswerkplek kan je productiviteit verhogen, wat kan leiden tot een hoger inkomen.

  • Maak gebruik van belastingvoordelen: In sommige landen kunt je de kosten voor je thuiswerkplek aftrekken van je belastbaar inkomen. Dit kan je belastingaanslag verminderen en je besparingen verder verhogen.

Telewerken kan je aanzienlijk besparen op transportkosten, en met een beetje planning kun je deze besparingen nog verder verhogen. Dus waarom begin je niet vandaag nog met besparen?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.