Hoe je geld kunt besparen met een programmeerbare thermostaat

MMarijke 1 september 2023 14:07

Het is een feit dat we allemaal geld willen besparen. En een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen, is door energie te besparen in ons huis. Een van de tools die je daarbij kunnen helpen is een programmeerbare thermostaat.

Wat is een programmeerbare thermostaat?

Een programmeerbare thermostaat is een apparaat dat je helpt bij het regelen van de temperatuur in je huis. Je kunt het programmeren om de temperatuur op bepaalde tijden van de dag te veranderen. Dit is niet alleen handig, maar kan je ook helpen om veel energie (en dus geld) te besparen.

Hoe kun je geld besparen met een programmeerbare thermostaat?

Er zijn een paar manieren waarop een programmeerbare thermostaat je kan helpen om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  • Stel je thermostaat in om de temperatuur te verlagen wanneer je niet thuis bent. Dit kan je aanzienlijk op je energierekening besparen.
  • Gebruik je thermostaat om de temperatuur 's nachts te verlagen. De meeste mensen slapen beter in een koelere omgeving, en je bespaart ook energie.
  • Programmeer je thermostaat om de temperatuur te verhogen net voor je thuiskomt. Zo kom je thuis in een warm huis, zonder dat je de hele dag de verwarming aan hebt moeten laten staan.

Voordelen van een programmeerbare thermostaat

Behalve dat je geld kunt besparen, zijn er nog een paar andere voordelen van het gebruik van een programmeerbare thermostaat. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Gemak: Je hoeft niet elke dag de temperatuur aan te passen. Je stelt het een keer in en dan hoef je er niet meer aan te denken.
  • Comfort: Je huis is altijd de perfecte temperatuur, ongeacht het tijdstip van de dag.
  • Energie-efficiëntie: Door de temperatuur op specifieke tijden te regelen, kun je de hoeveelheid energie die je huis verbruikt, verminderen.

Beste programmeerbare thermostaten

Er zijn veel programmeerbare thermostaten op de markt. Hier zijn een paar van de beste opties:

Thermostaat Prijs Kenmerken
Nest Learning Thermostat €200 - €250 Leert van je gedrag en past de temperatuur aan
Honeywell Home T6 €150 - €200 Eenvoudig te programmeren en te bedienen via een app
Tado° Slimme Thermostaat V3+ €130 - €180 Werkt met geofencing en kan worden bediend via een app

De keuze voor de beste programmeerbare thermostaat hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Maar ongeacht welke je kiest, een programmeerbare thermostaat is een geweldige investering die je helpt om geld te besparen en je huis comfortabel te houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.