Hoe je geld kunt besparen door het gebruik van herbruikbare waterflessen

MMarijke 31 augustus 2023 10:27

Geld besparen en duurzaam leven zijn twee dingen die hand in hand gaan. Een van de makkelijkste manieren om beide te doen is door het gebruik van herbruikbare waterflessen. Het lijkt misschien een kleine verandering, maar de impact op je portemonnee en het milieu kan behoorlijk groot zijn. In dit artikel duiken we dieper in op de vraag hoeveel je kunt besparen door een herbruikbare waterfles te gebruiken.

Geld besparen met herbruikbare waterflessen

Een herbruikbare waterfles kost je misschien een beetje meer bij de initiële aankoop, maar op de lange termijn zul je merken dat je veel minder uitgeeft dan wanneer je steeds wegwerpflessen koopt. De prijs van een wegwerpfles water varieert sterk, maar zelfs als we uitgaan van slechts €1 per fles, kan het snel oplopen. Stel je voor dat je elke dag een flesje water koopt, dan ben je aan het eind van het jaar meer dan €365 kwijt!

In contrast, de prijs van een herbruikbare waterfles kan variëren van €10 tot €30, afhankelijk van het merk en het materiaal. Maar zelfs met de hoogste schatting, heb je je investering na een maand al terugverdiend als je dagelijks een flesje water drinkt.

Voordelen van herbruikbare waterflessen

Naast het financiële voordeel, bieden herbruikbare waterflessen ook andere voordelen. Ze helpen niet alleen om afval te verminderen, maar ze kunnen ook helpen om je gezondheid te verbeteren. Wegwerpflessen bevatten vaak BPA, een chemische stof die in verband wordt gebracht met verscheidene gezondheidsproblemen. De meeste herbruikbare flessen zijn BPA-vrij, wat ze een betere keuze maakt voor je gezondheid.

Investeren in een duurzame waterfles

Bij het kiezen van een herbruikbare waterfles, is het belangrijk om een fles te kiezen die duurzaam en van goede kwaliteit is. Kies voor een fles gemaakt van duurzaam materiaal zoals roestvrij staal of glas. Deze flessen gaan langer mee en zijn beter voor het milieu dan flessen van plastic.

Hier zijn een paar aanbevolen merken van herbruikbare waterflessen:

  • Dopper
  • Klean Kanteen
  • Hydro Flask
  • Bkr

Hoeveel geld je kunt besparen met een herbruikbare waterfles: een berekening

Laten we eens kijken hoeveel je kunt besparen met een herbruikbare waterfles.

Kosten Wegwerpflessen Herbruikbare fles
Initieel €0 €20
Per jaar (1 fles per dag) €365 €0
Na 1 jaar €365 €20
Na 2 jaar €730 €20
Na 5 jaar €1825 €20

Zoals je ziet, loopt de besparing al snel op. Na slechts een jaar heb je al €345 bespaard, en na 5 jaar is dat al €1805!

Kortom, het gebruik van herbruikbare waterflessen is een gemakkelijke en effectieve manier om geld te besparen en bij te dragen aan een duurzamere planeet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.