Het voordeel van zelfgemaakte snacks voor je portemonnee

MMarijke 31 augustus 2023 19:07

We horen het steeds vaker: zelfgemaakte snacks zijn niet alleen gezonder, maar ook beter voor je portemonnee. Maar hoe zit dat precies? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door je eigen snacks te maken? Laten we eens dieper in dit onderwerp duiken.

De kosten van snacks

Voordat we kunnen begrijpen hoe zelfgemaakte snacks geld besparen, moeten we eerst kijken naar de kosten van voorverpakte snacks. Een zak chips of een reep chocolade lijkt misschien goedkoop, maar als je kijkt naar de kosten per portie, kan het snel oplopen. Bovendien zijn deze snacks vaak niet erg vullend, waardoor je al snel meer eet dan je eigenlijk nodig hebt.

Zelfgemaakte snacks: goedkoop en voedzaam

Als je zelf je snacks maakt, heb je de volledige controle over de ingrediënten. Dit betekent dat je kunt kiezen voor goedkopere, maar voedzamere opties. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groenten, noten en zaden. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook goed voor je portemonnee.

Hier is een vergelijking van de kosten van zelfgemaakte versus winkel gekochte snacks:

Snack Winkel gekocht (€) Zelfgemaakt (€) Besparing (€)
Aardbeien smoothie 3.00 1.50 1.50
Granola reep 1.00 0.50 0.50
Hummus 2.50 1.00 1.50
Guacamole 3.00 1.50 1.50

Bespaartips voor zelfgemaakte snacks

  • Koop in bulk: Voedingsmiddelen zoals noten, zaden en granen zijn vaak goedkoper als je ze in grotere hoeveelheden koopt.

  • Maak gebruik van aanbiedingen: Houd de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten en sla groot in als je favoriete ingrediënten in de aanbieding zijn.

  • Plan je snacks: Door je snacks voor de week te plannen, kun je voorkomen dat je te veel geld uitgeeft aan impulsaankopen.

In het kort, zelfgemaakte snacks kunnen een grote bijdrage leveren aan je besparingen. Niet alleen zijn ze vaak gezonder, maar door te kiezen voor zelfgemaakt in plaats van winkel gekocht, kun je een aanzienlijk bedrag besparen. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.