Geld besparen op boodschappen: een weekmenu samenstellen

MMarijke 11 augustus 2023 10:07

Besparen op boodschappen is een uitstekende manier om je maandelijkse uitgaven te verlagen. Een effectieve manier om dit te doen, is door het samenstellen van een weekmenu. Een goed gepland weekmenu kan je helpen om goedkoop boodschappen te doen en toch gezonde en smakelijke maaltijden te bereiden.

Goedkoop boodschappen doen met een weekmenu

Het belangrijkste voordeel van een weekmenu is dat het je in staat stelt om op een gestructureerde manier boodschappen te doen. Je weet precies wat je nodig hebt en kunt zo impulsaankopen vermijden. Bovendien kun je door te plannen ook gebruik maken van aanbiedingen en seizoensproducten.

Een andere manier om te besparen is door een boodschappenlijst te maken op basis van je weekmenu. Zo voorkom je dat je onnodige producten koopt en houd je beter zicht op je uitgaven.

Een budget vriendelijk weekmenu opstellen

Een weekmenu opstellen hoeft niet moeilijk te zijn. Begin met het kiezen van recepten die je lekker vindt en die binnen je budget passen. Houd daarbij rekening met de volgende punten:

  • Goedkoop en gezond eten: Kies voor recepten met veel groenten en peulvruchten. Deze zijn over het algemeen goedkoper en gezonder dan vlees en vis.
  • Gebruik van restjes: Plan een of twee dagen in de week waarop je restjes opmaakt. Zo voorkom je voedselverspilling en bespaar je geld.

Een voorbeeld van een budget vriendelijk weekmenu

Hieronder vind je een voorbeeld van een budget vriendelijk weekmenu dat je kunt aanpassen aan je eigen wensen en behoeftes.

Dag Lunch Avondeten
Maandag Salade met kikkererwten Pasta met tomatensaus
Dinsdag Restjes van maandag Soep met brood
Woensdag Wraps met groenten Omelet met restjes groenten
Donderdag Soep van dinsdag Aardappelen met groenten en een vegaburger
Vrijdag Salade met restjes van donderdag Pizza (zelf maken)
Zaterdag Broodje met beleg naar keuze Restjes van vrijdag
Zondag Soep met brood Pasta met groenten en pesto

De bovenstaande tips kunnen je helpen om geld te besparen op je boodschappen. Probeer het eens uit en zie zelf hoeveel je kunt besparen door een weekmenu samen te stellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.