Geld besparen met een minimalistische garderobe

MMarijke 24 november 2023 07:06

Iedereen droomt van een opgeruimde kledingkast vol kledingstukken die perfect passen en die je met alles kunt combineren. Een minimalistische garderobe is dé oplossing. Maar hoe bespaar je geld met een minimalistische garderobe? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een minimalistische garderobe?

Een minimalistische garderobe, ook wel een capsule garderobe genoemd, bevat een beperkt aantal kledingstukken die onderling goed te combineren zijn. Denk aan ongeveer 30 tot 50 items, inclusief schoenen en accessoires. Het idee is dat je minder, maar beter, koopt. Dit leidt niet alleen tot minder stress bij het kiezen van een outfit, maar kan ook je portemonnee flink ontlasten.

Voordelen van een minimalistische garderobe

 1. Minder uitgaven. Door minder maar kwalitatief betere kleding te kopen, geef je op de lange termijn minder geld uit. Daarnaast voorkom je miskopen, omdat je bewuster en weloverwogen kleding koopt.
 2. Tijd besparen. Je besteedt minder tijd aan winkelen en het uitkiezen van outfits.
 3. Duurzaamheid. Door minder te consumeren en te investeren in kwaliteit draag je bij aan een duurzamere wereld.

Sleutelstukken in een minimalistische garderobe

 • Jeans: Kies voor een goed passende jeans in een klassieke wassing zonder scheuren of andere opvallende details. Deze kun je zowel casual als netjes dragen.
 • Basic T-shirts: Investeer in enkele goed passende T-shirts in neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart.
 • Witte blouse: Een witte blouse is een onmisbaar item dat je bij veel gelegenheden kunt dragen.
 • Little black dress: Voor vrouwen is een little black dress een essentieel kledingstuk dat voor veel verschillende gelegenheden past.

Dit is slechts een begin. Het belangrijkste is dat je investeert in kledingstukken die je graag draagt en die goed bij je passen.

Minimaliseer je garderobe in 5 stappen

 1. Richt je kledingkast opnieuw in. Begin met het opruimen van je kledingkast. Maak stapels van wat je wilt houden, verkopen, doneren of weggooien.
 2. Kies je favoriete kledingstukken. Deze stukken vormen de basis van je nieuwe, minimalistische garderobe.
 3. Investeren in kwaliteit. Koop minder, maar betere kleding. Dit kost in eerste instantie meer, maar op de lange termijn bespaar je geld omdat de kleding langer meegaat.
 4. Houd het simpel. Kies voor kledingstukken in neutrale kleuren en eenvoudige modellen die je makkelijk kunt combineren.
 5. Wees geduldig. Het kost tijd om een minimalistische garderobe samen te stellen. Neem de tijd en geef niet op!

Een minimalistische garderobe kan je helpen om geld te besparen en je leven eenvoudiger te maken. Het is een investering in jezelf en in je toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.