Geld besparen met een doordacht boodschappenlijstje

MMarijke 13 oktober 2023 07:11

Wie heeft er niet eens halsoverkop de supermarkt bezocht, om daarna thuis te komen met een tas vol onnodige aankopen? Of je nu je portemonnee wilt ontzien of gewoon slim wilt omgaan met je geld, een doordacht boodschappenlijstje kan een wereld van verschil maken.

1. Maak een weekmenu

Begin met het maken van een weekmenu. Dit lijkt misschien een tijdrovende klus, maar het helpt echt om geld te besparen. Kijk naar de aanbiedingen van de week en baseer daar je menu op. Denk ook aan meerdere dagen met dezelfde ingrediënten, dit kan een hoop schelen.

2. Blijf bij je lijstje

Het klinkt logisch, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan: blijf bij je lijstje. Laat je niet verleiden door de aanbiedingen en kortingstickers. Als het niet op je lijstje staat, heb je het waarschijnlijk niet nodig.

3. Koop in bulk

Sommige producten zijn goedkoper wanneer je ze in grote hoeveelheden koopt. Koop in bulk producten zoals rijst, pasta en toiletpapier. Maar let op: koop alleen in bulk als je zeker weet dat je de producten ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

4. Kies voor huismerk

Vaak zijn de huismerkproducten net zo goed als de A-merken, maar een stuk goedkoper. Kies voor het huismerk en bespaar zo op je boodschappen.

5. Gebruik een app

Er zijn verschillende apps die je kunnen helpen bij het maken van een boodschappenlijstje en het bijhouden van je uitgaven. Sommige apps laten ook zien waar je de goedkoopste producten kunt vinden.

De voordelen van een doordacht boodschappenlijstje

Voordelen Uitleg
Minder impulsaankopen Door een lijstje te volgen vermijd je onnodige aankopen
Besparen op boodschappen Met een lijstje koop je alleen wat je echt nodig hebt
Minder stress Een goed voorbereid lijstje maakt boodschappen doen relaxter
Gezonder eten Een doordacht lijstje zorgt voor evenwichtige maaltijden

Geld besparen met een doordacht boodschappenlijstje is dus zeker mogelijk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.