Geld besparen met cashback: zo doe je dat

AAndrea 12 augustus 2023 14:11

Wil je geld besparen? Dan is cashback een geweldige manier. Maar misschien vraag je jezelf af: wat is cashback precies? Simpel gezegd: cashback betekent dat je geld terugkrijgt bij een aankoop. Dit kan zijn bij het doen van boodschappen, het online winkelen of zelfs bij het afsluiten van een verzekering. Er zijn talloze manieren om te besparen met cashback deals, en in dit artikel delen we de beste tips en tricks.

Hoe werkt cashback?

Cashback is eigenlijk een vorm van korting. Je betaalt de volle prijs voor een product of dienst, maar krijgt na aankoop een deel van het geld terug. Dit kan op verschillende manieren. Soms krijg je het geld direct terug van de winkel of fabrikant. In andere gevallen moet je een speciale actiecode invoeren of een aanvraag indienen.

Een andere manier om geld terug te krijgen is via cashback sites. Dit zijn websites die samenwerken met verschillende winkels en bedrijven. Wanneer je via zo'n site een aankoop doet, krijg je een percentage van het aankoopbedrag terug. Dit percentage kan variëren van 1% tot soms wel 15%.

Beste cashback sites

Er zijn veel verschillende cashback sites in Nederland, maar welke zijn nou het beste? Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de meest betrouwbare en best beoordeelde sites:

 1. Cashback.nl
 2. Euroclix
 3. ShopBuddies
 4. Cashbackkorting.nl
 5. Qassa

Cashback apps

Naast cashback sites zijn er ook cashback apps. Deze apps werken op dezelfde manier als de websites, maar zijn handig voor als je veel onderweg bent of vaak op je telefoon winkelt. Een aantal populaire cashback apps zijn:

 1. SCOUPY
 2. Tikkie Cashback
 3. Cashback App
 4. Kortingisleuk.nl

Het gebruik van deze sites en apps is een van de gemakkelijkste manieren om geld te besparen. Maar vergeet niet om altijd de voorwaarden te lezen voordat je een aankoop doet.

Tips voor geld besparen met cashback

Om optimaal te kunnen profiteren van cashback aanbiedingen, hebben we hier nog een aantal tips:

 • Vergelijk verschillende cashback sites en apps om te zien welke de hoogste cashback aanbiedt.
 • Houd rekening met eventuele verzendkosten. Deze worden vaak niet meegenomen in de cashback.
 • Wees geduldig. Het kan soms een paar weken duren voordat de cashback wordt bijgeschreven.

Geld besparen met cashback is een geweldige manier om minder uit te geven zonder in te leveren op kwaliteit. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.