Geld besparen door je eigen wasmiddel te maken

MMarijke 9 september 2023 14:36

Heb je ooit nagedacht over geld besparen door eigen wasmiddel te maken? In een tijd waarin iedereen op zoek is naar manieren om geld te besparen, is het maken van je eigen wasmiddel een geweldige manier om je huishoudkosten te verminderen. Bovendien is het een leuke doe-het-zelf activiteit die zowel milieuvriendelijk als bevredigend is.

Waarom zou je je eigen wasmiddel maken?

Eén van de grootste voordelen van zelfgemaakt wasmiddel is natuurlijk de kostenbesparing. Je kunt een grote hoeveelheid wasmiddel maken voor een fractie van de kosten van commerciële merken. Daarnaast is zelfgemaakt wasmiddel beter voor het milieu omdat het minder chemische stoffen bevat en je minder plastic verpakkingen gebruikt.

Hoe maak je je eigen wasmiddel?

Het proces van het maken van wasmiddel is verrassend eenvoudig. Het vergt slechts een paar basisingrediënten en een beetje van je tijd. Hier is een eenvoudig recept voor zelfgemaakt wasmiddel:

  1. Rasp een bar natuurlijke zeep in een grote kom.
  2. Voeg 1 kopje borax en 1 kopje was soda toe.
  3. Meng alles goed door elkaar.
  4. Bewaar je zelfgemaakte wasmiddel in een luchtdichte container.

Dat is het! Je hebt nu je eigen goedkope, effectieve en milieuvriendelijke wasmiddel.

Kostenbesparing met doe-het-zelf wasmiddel

Maar hoeveel geld bespaar je eigenlijk met dit doe-het-zelf project? Laten we eens kijken naar de kostenbesparing met doe-het-zelf wasmiddel. Stel je betaalt €0,20 per wasbeurt voor commercieel wasmiddel. Als je je eigen wasmiddel maakt, kan dit worden verlaagd tot slechts €0,02 per wasbeurt!

Item Kosten
Bar natuurlijke zeep €1,00
Kopje Borax €0,10
Kopje was soda €0,10
Totaal voor ongeveer 50 wasbeurten is €1,20. Dat is slechts €0,02 per wasbeurt!

Het maken van je eigen wasmiddel is een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld. Het is gemakkelijk, goedkoop en je zal versteld staan van hoe effectief het is. Dus waarom probeer je het niet zelf? Begin vandaag nog met geld besparen door je wasmiddel te maken!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.