De 5 meest betaalbare groenten die je zelf kunt kweken

AAndrea 5 december 2023 07:06

Iedereen weet dat zelfgekweekte groenten niet alleen lekkerder zijn, maar ook voordeliger. Het kweken van je eigen groenten kan namelijk een flinke besparing opleveren op je boodschappen. Maar welke groenten zijn nu het meest betaalbaar om zelf te kweken? Hier zijn de 5 beste keuzes.

1. Sla

Sla is een van de goedkoopste groenten om te kweken. Je kunt gemakkelijk een zaadje in de grond stoppen en binnen een paar weken heb je je eigen verse sla. Bovendien kun je sla bijna het hele jaar door kweken, wat het een uitstekende keuze maakt om geld te besparen.

2. Tomaten

Tomaten zijn een andere betaalbare keuze. Hoewel de zaden iets duurder kunnen zijn dan die van sla, zijn ze nog steeds zeer betaalbaar en kun je veel tomaten krijgen van een enkele plant. Bovendien zijn zelfgekweekte tomaten veel smaakvoller dan degenen die je in de winkel koopt.

3. Courgettes

Courgettes zijn een andere groente die gemakkelijk zelf te kweken is. Ze groeien snel en je kunt een flinke oogst krijgen van een paar planten. Ze zijn ook erg veelzijdig in de keuken, wat ze een uitstekende keuze maakt om geld te besparen.

4. Radijsjes

Radijsjes zijn zeer snelgroeiende groenten die je heel goedkoop kunt kweken. Je kunt ze in bijna elk seizoen planten en binnen een paar weken oogsten.

5. Spinazie

Spinazie is een van de gezondste en goedkoopste groenten die je kunt kweken. Het is voedzaam, groeit snel en je kunt het meerdere keren per seizoen oogsten.

Tips om te besparen bij het kweken van je eigen groenten:

  1. Recycle containers: Je hebt geen dure potten nodig om je groenten te kweken. Je kunt oude containers recyclen, zoals yoghurtcontainers of frisdrankflessen.

  2. Maak je eigen compost: In plaats van dure meststoffen te kopen, kun je je eigen compost maken van keukenafval.

  3. Bespaar water: Gebruik regenwater in plaats van kraanwater voor je planten. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu.

  4. Ruil zaden: Ruil zaden met vrienden of familie. Dit kan je veel geld besparen op zaden.

Door deze tips te volgen, kun je beginnen met het kweken van je eigen betaalbare groenten en geld besparen op je boodschappen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.