Besparen op schoonmaakproducten: doe het zelf

MMarijke 5 januari 2024 07:07

We willen allemaal graag een schoon en fris huis, maar de kosten van schoonmaakproducten kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op deze producten. Een van de beste manieren is door ze zelf te maken. In dit artikel geven we je enkele tips en trucs hoe je dit kunt doen.

Zelf schoonmaakproducten maken

Zelf schoonmaakproducten maken is niet alleen goedkoop, maar ook milieuvriendelijk. Je weet precies wat er in je producten zit en je kunt ze zo natuurlijk mogelijk maken. Hier zijn een paar recepten die je kunt proberen:

  • Allesreiniger: Meng 1 deel witte azijn met 1 deel water. Voeg een paar druppels essentiële olie toe voor een frisse geur. Deze allesreiniger is perfect voor keukenoppervlakken, badkamers en vloeren.

  • Glazenwasser: Meng 2 kopjes water, 1/4 kopje witte azijn en 1/2 theelepel vloeibare zeep of afwasmiddel. Deze glazenwasser laat je ramen glanzen zonder strepen.

  • Badkamerreiniger: Meng 1/2 kopje baking soda, 1/4 kopje citroensap en 2 eetlepels vloeibare zeep. Deze badkamerreiniger is geweldig voor het verwijderen van zeepresten en kalk.

Besparingstips voor het huishouden

Naast het zelf maken van je schoonmaakproducten, zijn er nog meer manieren om te besparen in het huishouden. Hier zijn een paar tips:

  1. Koop in bulk: Het kopen van producten in bulk kan je veel geld besparen. Kijk eens naar grotere verpakkingen van je favoriete producten.

  2. Herbruikbare producten: In plaats van wegwerpproducten zoals papieren handdoeken en dweilen, gebruik herbruikbare producten. Ze zijn op de lange termijn goedkoper en beter voor het milieu.

  3. Goed onderhoud: Door je spullen goed te onderhouden, gaan ze langer mee. Dit bespaart uiteindelijk geld, omdat je minder vaak nieuwe producten hoeft te kopen.

Met deze tips en trucs kun je effectief schoonmaken zonder te veel geld uit te geven. Het enige dat je nodig hebt is een beetje tijd en creativiteit.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.