Besparen op je waterfactuur: 5 bewezen methoden

AAndrea 5 oktober 2023 07:16

Iedereen houdt ervan om geld te besparen, en met het stijgen van de kosten voor basisbehoeften zoals water, is het belangrijk om te weten hoe je kan besparen op je waterfactuur.

Methode 1: Waterbesparende apparaten

De eerste methode om te besparen op je waterfactuur is door het gebruik van waterbesparende apparaten. Dit zijn apparaten zoals douchekoppen, toiletten, en wasmachines die zijn ontworpen om minder water te gebruiken. Het vervangen van oudere modellen door deze efficiëntere apparaten kan een aanzienlijke hoeveelheid water (en dus geld) besparen.

Methode 2: Minder water gebruiken in de keuken

Een andere effectieve manier om te besparen is door minder water te gebruiken in de keuken. Dit kan bijvoorbeeld door de kraan niet onnodig te laten lopen tijdens het afwassen, of door een vaatwasser te gebruiken die efficiënt met water omgaat.

Methode 3: Minder water gebruiken in de badkamer

Ook in de badkamer kunnen we flink besparen op de waterfactuur. Neem bijvoorbeeld kortere douches, of vul het bad niet helemaal. Een andere tip is om de kraan niet te laten lopen tijdens het tanden poetsen.

Methode 4: Hergebruik van water

Water kan op veel manieren hergebruikt worden. Denk aan het opvangen van regenwater voor de tuin, of het hergebruik van afwaswater voor het doorspoelen van het toilet.

Methode 5: Regelmatig controleren op lekken

Een lek kan veel water verspillen zonder dat je het merkt. Regelmatig controleren op lekken kan je dus ook helpen om te besparen. Let op natte plekken, of een watermeter die blijft lopen ook al is al het water afgesloten.

Methode Beschrijving
Waterbesparende apparaten Gebruik apparaten die minder water verbruiken
Minder water in de keuken Laat de kraan niet onnodig lopen, gebruik een efficiënte vaatwasser
Minder water in de badkamer Neem kortere douches, vul het bad niet helemaal
Hergebruik van water Vang regenwater op, hergebruik afwaswater
Controleren op lekken Controleer regelmatig op lekken in je waterleidingen

Met deze 5 bewezen methoden kun je effectief besparen op je waterfactuur. Het vergt wellicht wat aanpassingen, maar de voordelen voor je portemonnee en het milieu zijn het zeker waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.