Bespaar geld met deze energiebesparende tips

MMarijke 17 december 2023 07:06

Energiebesparing is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een aantal eenvoudige aanpassingen in je dagelijkse gewoonten en enkele energiebesparende apparaten, kun je al flink wat geld besparen op je energierekening. Hier zijn enkele tips om je te helpen geld te besparen door energie te besparen.

Energiebesparende tips voor in huis

  1. Isolatie: Goede isolatie in je huis kan tot wel 30% op je energiekosten besparen. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om warmteverlies te voorkomen.
  2. Energiezuinige apparaten: Vervang oude apparaten door energiezuinige modellen. Deze gebruiken veel minder energie en kunnen op de lange termijn flink wat geld besparen.
  3. Verlichting: Vervang je gloeilampen door LED-lampen. Deze zijn veel energiezuiniger en gaan ook veel langer mee.
  4. Verwarming: Zet de verwarming een graadje lager. Dit kan al snel 6% schelen op je stookkosten.
  5. Water: Gebruik minder warm water. Dit kan door korter te douchen, maar ook door de wasmachine op een lagere temperatuur te zetten.

Besparen op gas en elektriciteit

Hier zijn nog enkele extra tips om te besparen op gas en elektriciteit:

Gas Elektriciteit
Koken Kook met de deksel op de pan. Dit bespaart veel gas. Gebruik een waterkoker om water te koken, dit is efficiënter dan een pan op het fornuis.
Wassen Was op lage temperatuur. Dit bespaart gas. Gebruik de eco-stand van je wasmachine. Deze gebruikt minder elektriciteit.
Drogen Hang je was op in plaats van een droger te gebruiken. Als je toch een droger gebruikt, zorg er dan voor dat deze een hoge energie-efficiëntie heeft.

Door bewust om te gaan met energie, kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. En door energiezuinige apparaten te gebruiken en slimme maatregelen te nemen, draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Dus waar wacht je op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.