7 voordelige plekken om boeken te kopen

AAndrea 14 oktober 2023 16:56

Voor de boekenwormen onder ons is er niets leuker dan jezelf verliezen in een goed boek. Maar boeken kunnen duur zijn, vooral als je er veel van houdt. Gelukkig zijn er veel voordelige plekken waar je boeken kunt kopen, zowel nieuw als tweedehands. In dit artikel ontdek je 7 van de beste plekken om voordelig boeken te kopen.

1. Online boekenwinkels

Online winkelen is een uitstekende manier om voordelige boeken te vinden. Websites zoals Bol.com, Amazon en Book Depository bieden vaak flinke kortingen, vooral als je bereid bent om tweedehands boeken te kopen. Bovendien bieden veel van deze sites gratis verzending, waardoor je nog meer kunt besparen.

2. Tweedehands Boekwinkels

Tweedehands boekwinkels zijn een goudmijn voor goedkope boeken. Je kunt er niet alleen klassiekers vinden voor een prikkie, maar ook recent uitgebrachte boeken. Enkele bekende tweedehands boekwinkels in Nederland zijn De Slegte en Het Boekenfestijn.

3. Kringloopwinkels

Kringloopwinkels zoals Het Goed en Rataplan hebben vaak een grote selectie van tweedehands boeken voor een zeer lage prijs. Je moet misschien even graven, maar je kunt er echte schatten vinden.

4. Bibliotheekverkopen

Bibliotheken houden regelmatig verkopen waar ze oude of overbodige boeken verkopen. Dit kan een uitstekende manier zijn om goedkope boeken te scoren.

5. Boekenbeurzen

Op boekenbeurzen kun je vaak geweldige deals vinden. Hoewel de toegang soms iets kan kosten, kun je er vaak zeldzame en collectible boeken vinden voor een lage prijs.

6. Online marktplaatsen

Online marktplaatsen zoals Marktplaats en eBay zijn geweldige plekken om goedkope boeken te vinden. Veel mensen verkopen hun oude boeken voor een lage prijs.

7. Ruil je boeken

Een andere manier om goedkoop aan boeken te komen, is door je oude boeken te ruilen. Er zijn verschillende websites en apps waar je boeken kunt ruilen, zoals Boekenruil.nl en BookMooch.

Kosten Locatie
Online boekenwinkels € - €€€ Online
Tweedehands Boekwinkels € - €€ Landelijk
Kringloopwinkels Landelijk
Bibliotheekverkopen € - €€ Lokale bibliotheken
Boekenbeurzen €€ - €€€ Verschillende locaties
Online marktplaatsen € - €€€ Online
Ruil je boeken Gratis (mits je ruilt) Online, lokale boekenruil evenementen

Laten we eerlijk zijn, boeken kunnen duur zijn, maar met deze tips kun je voordelig boeken kopen en nog steeds genieten van je leeshobby. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.