7 tips om te besparen op verhuiskosten

MMarijke 8 september 2023 14:12

Verhuizen kan een dure aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Met een beetje planning en slim denken, kun je een hoop geld besparen. Hier volgen onze 7 tips om te besparen op verhuiskosten.

1. Doe het zelf

Zelf verhuizen is de goedkoopste manier van verhuizen. Het vergt wel wat meer werk, maar je kunt hiermee flink besparen op de kosten van een verhuisbedrijf. Informeer bij vrienden en familie of ze een handje kunnen helpen.

2. Vergelijk verhuisbedrijven

Als je een verhuisbedrijf inhuurt, vergelijk dan de tarieven van verschillende bedrijven. Vraag meerdere offertes aan en let niet alleen op de prijs, maar ook op wat er inbegrepen is in de dienst.

3. Verhuis buiten het hoogseizoen

In de zomermaanden en aan het eind van de maand zijn verhuisbedrijven vaak duurder. Probeer indien mogelijk buiten deze periodes te verhuizen om te besparen op verhuiskosten.

4. Neem alleen mee wat je echt nodig hebt

Een verhuizing is een goed moment om eens kritisch door je spullen te gaan. Door minder spullen mee te nemen, kun je besparen op verhuiskosten. Verkoop of doneer spullen die je niet meer nodig hebt.

5. Verpak zelf je spullen

Verhuisbedrijven rekenen vaak extra voor het inpakken van je spullen. Door dit zelf te doen, kun je besparen. Vraag bij lokale winkels om gratis verhuisdozen.

6. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding kan je veel geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan het vrijhouden van een parkeerplek voor de verhuiswagen en het ontkoppelen van apparaten.

7. Bespaar op verhuisverzekeringen

Verzekeringen kunnen een grote hap uit je budget nemen. Overweeg om alleen een verzekering af te sluiten voor de spullen die echt waardevol zijn.

Hieronder zijn de besparingen die je kunt realiseren met elke tip in een overzichtelijke tabel:

Tip Mogelijke besparing
Doe het zelf Tot 70%
Vergelijk verhuisbedrijven Tot 30%
Verhuis buiten het hoogseizoen Tot 10%
Neem alleen mee wat je echt nodig hebt Variabel
Verpak zelf je spullen Tot 15%
Zorg voor een goede voorbereiding Tot 5%
Bespaar op verhuisverzekeringen Tot 10%

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.