7 tips om te besparen op je sportschoolabonnement

MMarijke 15 december 2023 07:07

In deze tijd van gezond leven en bewustwording, is een sportschoolabonnement bijna een must. Maar de kosten kunnen snel oplopen. Hoe kun je nu besparen op die kosten, zonder in te leveren op de kwaliteit van je workouts? Je bent hier aan het juiste adres, want we gaan je 7 slimme tips geven om te besparen op je sportschoolabonnement.

1. Kies een sportschool die bij je past

Het lijkt een open deur, maar de keuze van je sportschool kan een groot verschil maken in de kosten. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat je ervoor krijgt. Sommige sportscholen bieden bijvoorbeeld goedkopere abonnementen aan met beperkte toegangstijden. Als je weet dat je alleen 's avonds traint, kan dit een goede optie zijn.

2. Profiteer van kortingen

Veel sportscholen bieden korting als je voor een heel jaar vooruit betaalt. Dit kan een flinke besparing opleveren. Let wel op: ga je ook echt een heel jaar sporten? Zo niet, dan is een maandelijks opzegbaar abonnement wellicht een betere keuze.

3. Maak gebruik van je studentenstatus

Ben je student? Veel sportscholen bieden speciale studententarieven aan. Vergeet niet om je studentenkaart mee te nemen als je je inschrijft!

4. Gedeeld abonnement

Sommige sportscholen bieden de mogelijkheid om een abonnement te delen. Bijvoorbeeld met je partner of een vriend. Zo kun je de kosten delen en toch allebei onbeperkt sporten.

5. Zorgverzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van je sportschoolabonnement. Check dit bij je verzekeraar. Het kan zomaar zijn dat je hierdoor flink kunt besparen.

6. Gratis proefperiode

Veel sportscholen bieden een gratis proefperiode aan. Dit is een perfecte manier om te kijken of de sportschool bij je past, zonder dat je er direct aan vast zit. Bovendien bespaar je op deze manier een maand contributie.

7. Onderhandel over de prijs

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar in veel sportscholen is het mogelijk om te onderhandelen over de prijs. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een korting als je een langere periode vooruit betaalt, of als je nieuwe leden aanbrengt.

Overzicht besparingstips

Tip Beschrijving
1. Kies de juiste sportschool Vergelijk prijzen en voorwaarden van verschillende sportscholen.
2. Profiteer van kortingen Betaal vooruit voor korting, mits je het hele jaar blijft sporten.
3. Studentenkorting Veel sportscholen bieden korting voor studenten.
4. Gedeeld abonnement Deel de kosten door je abonnement te delen.
5. Zorgverzekering Check of je zorgverzekeraar een deel vergoedt.
6. Gratis proefperiode Probeer een sportschool gratis uit voordat je je bindt.
7. Onderhandel over de prijs Vraag om korting bij vooruitbetaling of het aanbrengen van nieuwe leden.

Met deze tips kun je op een slimme manier besparen op je sportschoolabonnement.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.