5 tips om te besparen op de sportschool

MMarijke 11 september 2023 18:22

Geld besparen en fit blijven? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk om te besparen op de sportschool, zonder in te leveren op de kwaliteit van je training. Hier zijn 5 tips om je te helpen geld te besparen op de sportschool.

1. Kies een budget sportschool

Budget sportscholen zijn een uitstekende manier om geld te besparen. Deze sportscholen hebben vaak minder faciliteiten dan de duurdere varianten, maar bieden nog steeds een solide basis voor een goede workout. Bovendien hebben veel van deze sportscholen flexibele abonnementen, waardoor je kan sporten wanneer het jou uitkomt.

2. Maak gebruik van kortingen

Veel sportscholen bieden kortingen aan. Dit kan zijn in de vorm van studentenkorting, vroege vogel korting, of korting wanneer je een abonnement voor een heel jaar afsluit. Houd deze kortingen in de gaten en maak er gebruik van wanneer het kan.

3. Overweeg een thuis workout

Een thuis workout is een geweldige manier om geld te besparen. Er zijn talloze apps en online video's beschikbaar die je een volledige workout kunnen geven, zonder dat je een stap buiten de deur hoeft te zetten. Bovendien kan je met een paar goedkope gewichten en een yoga matje al een heel eind komen.

4. Deel een abonnement

Sommige sportscholen bieden abonnementen aan die je kan delen met een vriend of familielid. Dit is een geweldige manier om de kosten te delen en tegelijkertijd een sportmaatje te hebben. Win-win!

5. Maak je eigen fitnessroutine

Een personal trainer kan een grote uitgave zijn. Overweeg om je eigen fitnessroutine te maken. Er zijn tal van bronnen beschikbaar, zowel online als in boekvorm, die je kunnen helpen bij het opstellen van een effectieve fitnessroutine.

Hieronder vind je een overzicht van de bespaartips en de mogelijke besparing per jaar:

Bespaartip Mogelijke besparing per jaar
Kies een budget sportschool €200
Maak gebruik van kortingen €100
Overweeg een thuis workout €400
Deel een abonnement €300
Maak je eigen fitnessroutine €500

Zoals je kunt zien, kunnen deze tips je aanzienlijk helpen om te besparen op de kosten van de sportschool. Het belangrijkste om te onthouden is dat fit blijven niet duur hoeft te zijn. Met een beetje creativiteit en door gebruik te maken van de beschikbare bronnen, kan je fit blijven en je portemonnee tevreden houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.