5 redenen om je krantenabonnement op te zeggen

MMarijke 1 november 2023 07:07

Besparen begint bij het snijden in je vaste lasten. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is door je krantenabonnement op te zeggen. In dit artikel geven we je 5 goede redenen waarom je dat misschien zou willen overwegen.

1. Bespaar geld

Het opzeggen van je krantenabonnement kan een aardige besparing opleveren. De kosten van een krantenabonnement kunnen snel oplopen, zeker als je een abonnement hebt op een landelijke krant. Door deze op te zeggen, kun je jaarlijks flink besparen.

2. Alternatieven voor nieuwsconsumptie

Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg alternatieven voor het lezen van de krant. Denk bijvoorbeeld aan nieuwswebsites, sociale media, en nieuws apps. Veel van deze alternatieven zijn gratis of goedkoper dan een traditioneel krantenabonnement.

3. Minder papierverbruik

Een krantenabonnement kan leiden tot een hoop papierverbruik. Door je abonnement op te zeggen, draag je bij aan een beter milieu door minder papier te verbruiken.

4. Minder reclame

Kranten staan vaak vol met advertenties. Door je abonnement op te zeggen, word je minder blootgesteld aan deze vaak ongewenste reclame.

5. Flexibel nieuws lezen

Zonder krantenabonnement ben je flexibeler in waar en wanneer je je nieuws consumeert. Je zit niet vast aan de levering van een fysieke krant en kunt het nieuws lezen wanneer het jou uitkomt.

Hoe zeg je een krantenabonnement op?

Nu je de redenen kent om je krantenabonnement op te zeggen, wil je misschien weten hoe je dit doet. Hier is een kort stappenplan:

  1. Check eerst je opzegtermijn bij je huidige krant.
  2. Neem contact op met de klantenservice van de krant.
  3. Geef aan dat je je abonnement wilt opzeggen.
  4. Volg de instructies op die je krijgt van de klantenservice.

En wat zijn je alternatieven?

Er zijn genoeg alternatieven als je besluit je krantenabonnement op te zeggen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Nieuwswebsites: Veel kranten hebben hun eigen website waar ze het belangrijkste nieuws delen. Vaak kun je hier gratis een selectie van artikelen lezen.
  • Nieuws apps: Er zijn tal van apps beschikbaar die je het laatste nieuws brengen. Sommige zijn gratis, voor anderen moet je betalen, maar ze zijn vaak goedkoper dan een krantenabonnement.
  • Sociale media: Veel mensen gebruiken sociale media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Volg simpelweg de nieuwsorganisaties en je krijgt het nieuws rechtstreeks in je feed.

Denk na over wat voor jou werkt en maak een keuze die bij jouw levensstijl past. Besparen op je vaste lasten begint bij het maken van slimme keuzes. Het opzeggen van je krantenabonnement kan een van die slimme keuzes zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.