5 manieren om te besparen op waskosten

AAndrea 15 augustus 2023 13:36

We hebben allemaal te maken met waskosten. Tussen de prijs van het water, de energie die de wasmachine verbruikt, en de kosten van wasmiddel, kan het snel oplopen. Maar geen zorgen, er zijn veel manieren om te besparen op deze kosten. Hier zijn vijf manieren om je waskosten te verminderen.

1. Was op lagere temperaturen

Het wassen op lagere temperaturen is een van de meest effectieve manieren om te besparen op waskosten. Het grootste deel van de energie die door een wasmachine wordt verbruikt, wordt gebruikt om het water te verwarmen. Door op 30 graden te wassen in plaats van 60, kan je tot 40% energie besparen.

2. Gebruik een energie-efficiënte wasmachine

Een andere manier om te besparen op waskosten is door een energiezuinige wasmachine te gebruiken. Deze machines zijn ontworpen om minder water en energie te gebruiken, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op lange termijn.

3. Maak gebruik van de eco-knop

Veel wasmachines hebben tegenwoordig een 'eco-knop'. Dit is een functie die het water- en energieverbruik vermindert, zonder de effectiviteit van de wasbeurt te verminderen. Het kan iets langer duren, maar de besparingen op de energie- en waterrekening kunnen aanzienlijk zijn.

4. Gebruik minder wasmiddel

Wist je dat de meeste mensen veel te veel wasmiddel gebruiken? Dit is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, kan je besparen op waskosten en doe je ook iets goeds voor de planeet.

Hier is een kleine tabel die laat zien hoeveel wasmiddel je echt nodig hebt:

Soort was Hoeveelheid wasmiddel
Licht vuil 75 ml
Normaal vuil 100 ml
Zwaar vuil 125 ml

5. Hang je was op om te drogen

Het gebruik van een droger kan je energierekening snel doen oplopen. Overweeg om je was op te hangen om te drogen. Het is niet alleen goedkoper, maar het is ook beter voor je kleding.

Zo, dat waren ze, 5 eenvoudige maar effectieve manieren om te besparen op waskosten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.