5 manieren om te besparen op de kosten van openbaar vervoer

MMarijke 10 augustus 2023 09:32

Reizen met het openbaar vervoer kan aanzienlijk oplopen qua kosten. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je kunt besparen. Hier zijn vijf eenvoudige tips om je reiskosten laag te houden.

1. Maak gebruik van abonnementen

Veel vervoermaatschappijen bieden verschillende soorten abonnementen aan. Deze kunnen je een aanzienlijk bedrag besparen, vooral als je regelmatig reist. Onderzoek welke abonnementen beschikbaar zijn en welke het beste bij je past.

2. Reis tijdens daluren

Reizen tijdens de spits kan duurder zijn. Als het mogelijk is, probeer dan tijdens de daluren te reizen om op je ticket te besparen.

3. Koop je tickets van tevoren

Sommige vervoersmaatschappijen bieden goedkopere tickets aan als je deze van tevoren koopt. Ook kunnen er online aanbiedingen zijn die je kunt gebruiken.

4. Gebruik kortingskaarten

Er zijn verschillende kortingskaarten beschikbaar voor het openbaar vervoer. Dit kan enorm schelen in de kosten, vooral als je vaak reist.

5. Combineer verschillende vervoersmiddelen

Het combineren van verschillende vervoersmiddelen, zoals de bus en de trein, kan goedkoper zijn dan het gebruik van één soort vervoer. Onderzoek de opties en kijk wat het voordeligst is.

Hieronder een tabel met de bovenstaande tips en een indicatie van hoeveel je hiermee zou kunnen besparen:

Tip Mogelijke besparing
Abonnementen gebruiken Tot 30%
Reizen tijdens daluren Tot 20%
Tickets van tevoren kopen Tot 15%
Kortingskaarten gebruiken Tot 25%
Combineren van vervoersmiddelen Tot 20%

Het is belangrijk om te onthouden dat de daadwerkelijke besparingen afhankelijk zijn van een aantal factoren, waaronder hoe vaak je reist en de specifieke regels van de vervoersmaatschappij. Maar met deze tips kun je zeker een begin maken met het besparen op de kosten van openbaar vervoer.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.