5 energie-efficiënte upgrades die je jaarlijkse energiekosten met €500 kunnen verlagen

AAndrea 16 augustus 2023 07:02

Voel je je overweldigd door je energierekeningen? Je bent niet alleen. De meeste Nederlandse huishoudens zijn op zoek naar manieren om hun energiekosten te verlagen en hun woning energie-efficiënter te maken. In dit artikel delen we 5 energie-efficiënte upgrades die je kunnen helpen je jaarlijkse energiekosten met €500 te verlagen.

1. Energiezuinige apparaten

Door oude apparaten te vervangen door energiezuinige apparaten, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Zo kan een energiezuinige koelkast bijvoorbeeld tot €60 per jaar besparen in vergelijking met een ouder model.

2. Isolatie verbeteren

Een goede isolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen. Door je huis goed te isoleren, kun je tot wel €200 per jaar besparen op je energierekening.

3. LED-verlichting

LED-lampen zijn tot 80% efficiënter dan traditionele gloeilampen. Door over te schakelen op LED-verlichting, kun je per jaar tot €35 per lamp besparen.

4. Zonnepanelen

Ook al vergen zonnepanelen een initiële investering, ze kunnen op de lange termijn veel geld besparen. Een gemiddeld Nederlands huishouden kan met zonnepanelen ongeveer €600 per jaar besparen.

5. Energiezuinige ramen

Het vervangen van oude ramen door energiezuinige ramen kan je jaarlijkse energiekosten met wel €150 verlagen.

Hier is een handige tabel die de geschatte jaarlijkse besparing per upgrade laat zien:

Upgrade Geschatte jaarlijkse besparing
Energiezuinige apparaten €60
Isolatie verbeteren €200
LED-verlichting €35 per lamp
Zonnepanelen €600
Energiezuinige ramen €150

Door te investeren in deze energie-efficiënte upgrades, kun je niet alleen geld besparen, maar ook de waarde van je woning verhogen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.