3 eenvoudige manieren om te besparen op verzekeringen

MMarijke 15 februari 2024 07:06

Verzekeringen zijn noodzakelijk, maar kunnen ook een flinke hap uit je budget nemen. Als je op zoek bent naar manieren om te besparen op je verzekeringen, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we drie eenvoudige manieren om te besparen op je verzekeringspremies.

1. Vergelijk verzekeringen

Misschien wel de meest voor de hand liggende, maar toch vaak vergeten tip: vergelijk verzekeringen. De premies en dekkingen kunnen enorm verschillen per verzekeraar. Het is daarom altijd de moeite waard om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan je heel wat besparen! Er zijn tal van vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen.

2. Bundel je verzekeringen

Veel verzekeraars geven korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dit wordt ook wel een pakketkorting genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bundelen van je auto- en inboedelverzekering. Maar let op: een pakketkorting betekent niet altijd dat je het goedkoopst uit bent. Blijf dus vergelijken!

Hieronder vind je een tabel met enkele voorbeelden van pakketkortingen:

Soort verzekering Mogelijke korting
Autoverzekering + Inboedelverzekering 5%
Zorgverzekering + Reisverzekering 10%
Inboedelverzekering + Opstalverzekering 10%

3. Verhoog je eigen risico

Bij veel verzekeringen, zoals de zorg- en autoverzekering, kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Hierdoor gaat je premie omlaag. Maar let op: bij schade moet je dan wel meer zelf betalen. Maak dus een goede afweging tussen het bedrag dat je bespaart op je premie en het risico dat je loopt.

In het kort, er zijn verschillende manieren om te besparen op je verzekeringen. Het vergelijken van verzekeringen, het bundelen van je verzekeringen en het verhogen van je eigen risico kunnen allemaal bijdragen aan een lagere premie. Maar het allerbelangrijkste is dat je een verzekering kiest die past bij jouw situatie en wensen. Goedkoop is immers niet altijd duurkoop.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.