10 tips om minder uit te geven aan benzine

MMarijke 18 oktober 2023 16:12

Ben je het zat om zoveel geld uit te geven aan benzine? Gelukkig zijn er manieren om je brandstofkosten te verlagen zonder dat je de auto helemaal hoeft op te geven. Met een paar eenvoudige aanpassingen en een beetje bewustzijn kun je je benzineverbruik aanzienlijk verminderen. Hier zijn 10 tips om je op weg te helpen.

Pas je rijstijl aan

  1. Rijd rustig: Door rustig te rijden, kun je je brandstofverbruik met wel 20% verlagen. Probeer je snelheid constant te houden en vermijd snel optrekken en hard remmen.

  2. Schakel vroeg op: Door vroeg op te schakelen, kan de motor op een lager toerental draaien, wat minder brandstof verbruikt.

Onderhoud je auto

  1. Check de bandenspanning: Een te lage bandenspanning kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Controleer dus regelmatig de bandenspanning van je auto.

  2. Doe regelmatig onderhoud: Een goed onderhouden auto verbruikt minder brandstof. Zorg dus voor regelmatige olieverversingen en het schoonmaken van de luchtfilter.

Plan je ritten

  1. Combineer ritten: Probeer waar mogelijk verschillende taken in één rit te combineren. Dit voorkomt extra start- en stoptijden, die meer brandstof verbruiken.

  2. Vermijd de spits: Tijdens de spits sta je vaak lang stil, wat meer brandstof verbruikt. Probeer dus, indien mogelijk, de spits te vermijden.

Gebruik slimme technologie

  1. Gebruik een app: Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de goedkoopste benzine in de buurt.

  2. Gebruik cruise control: Door cruise control te gebruiken kun je je snelheid constant houden, wat brandstof kan besparen.

Denk aan het milieu

  1. Kies voor een zuinige auto: Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, kies dan voor een brandstofefficiënte auto.

  2. Gebruik de auto minder: Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar de beste manier om brandstof te besparen is door de auto minder te gebruiken. Probeer vaker te fietsen, te wandelen of het openbaar vervoer te gebruiken.

Tip Hoe
Rijd rustig Vermijd snel optrekken en hard remmen
Schakel vroeg op Laat de motor op een lager toerental draaien
Check de bandenspanning Voorkom hoger brandstofverbruik
Doe regelmatig onderhoud Minder brandstofverbruik met een goed onderhouden auto
Combineer ritten Voorkom extra start- en stoptijden
Vermijd de spits Stilstaan verbruikt meer brandstof
Gebruik een app Vind de goedkoopste benzine in de buurt
Gebruik cruise control Houd je snelheid constant
Kies voor een zuinige auto Minder brandstofverbruik met een zuinige auto
Gebruik de auto minder De beste manier om brandstof te besparen

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.