10 goedkope en voedzame recepten voor studenten

MMarijke 30 september 2023 15:51

Geld besparen als student kan soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om eten. Maar met deze 10 goedkope en voedzame recepten, hoef je niet in te leveren op smaak of voedingswaarde.

1. Pasta met groenten

Een klassiek studentenmaaltijd, pasta met groenten is goedkoop, makkelijk te maken en boordevol voedingsstoffen. Je kunt dit recept aanpassen met de groenten die je in de aanbieding kunt vinden.

2. Chili con carne

Een heerlijke pot chili con carne kan je meerdere maaltijden opleveren. Het is rijk aan eiwitten en vezels en kan geserveerd worden met rijst, aardappelen of brood.

3. Soep van linzen

Linzen zijn goedkoop, voedzaam en vullen goed. Een simpele linzensoep met wortelen, uien en knoflook is comfort food op zijn best.

4. Gebakken rijst

Gebakken rijst is een geweldige manier om restjes op te maken. Voeg wat groenten, ei en sojasaus toe voor een voedzame maaltijd.

5. Pannenkoeken

Wie zegt dat pannenkoeken alleen voor het ontbijt zijn? Voeg wat fruit en yoghurt toe voor een smakelijke en voedzame maaltijd op elk moment van de dag.

6. Groentecurry

Een groentecurry is een geweldige manier om veel groenten en specerijen in je dieet te krijgen. Serveer met rijst voor een complete maaltijd.

7. Omelet

Eieren zijn goedkoop en voedzaam, waardoor ze de perfecte basis zijn voor een omelet. Voeg wat groenten en kaas toe om het extra smakelijk te maken.

8. Wraps

Wraps zijn veelzijdig en makkelijk te maken. Vul ze met je favoriete ingrediënten zoals bonen, kaas, groenten en kip voor een snelle en voedzame maaltijd.

9. Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese is een favoriet onder studenten. Het is gemakkelijk te maken, voedzaam en heerlijk. Bovendien is het perfect voor het bereiden van maaltijden, omdat het goed invriest.

10. Quiche

Quiche is een geweldige optie voor studenten omdat het makkelijk te maken is en goed vult. Je kunt de vulling aanpassen aan wat je in huis hebt.

Recept Hoofdingrediënten
Pasta met groenten Pasta, groenten
Chili con carne Gehakt, bonen, tomaten
Soep van linzen Linzen, groenten
Gebakken rijst Rijst, groenten, ei
Pannenkoeken Bloem, melk, ei
Groentecurry Groenten, currypoeder
Omelet Eieren, groenten
Wraps Tortilla's, bonen, groenten
Spaghetti bolognese Spaghetti, gehakt, tomatensaus
Quiche Eieren, bloem, melk

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.