10 eenvoudige bespaartips voor je maandelijkse boodschappen

MMarijke 4 augustus 2023 10:53

Wil je wat extra geld besparen? Met deze 10 eenvoudige tips kun je beginnen met het verlagen van je boodschappenbudget zonder dat je inlevert op kwaliteit of genot.

1. Maak een boodschappenlijstje

Het maken van een boodschappenlijstje helpt je niet alleen te onthouden wat je nodig hebt, maar het kan je ook weerhouden van impulsaankopen. Probeer je te houden aan je lijst en vermijd de verleiding om extra items toe te voegen die niet echt noodzakelijk zijn.

2. Koop in bulk

Bepaalde items zijn goedkoper als je ze in bulk koopt. Denk aan rijst, pasta, toiletpapier of andere non-food producten. Let wel op de houdbaarheid van de producten. Het heeft geen zin om in bulk te kopen als je de producten niet op tijd kunt gebruiken.

3. Profiteer van aanbiedingen

Veel supermarkten hebben wekelijkse aanbiedingen. Houd deze in de gaten en pas zo nodig je menu aan op de producten die in de aanbieding zijn. Maar let op, koop geen dingen alleen omdat ze in de aanbieding zijn. Het moet wel iets zijn dat je daadwerkelijk nodig hebt.

4. Kook zelf

Uit eten gaan of eten bestellen kan leuk en gemakkelijk zijn, maar het is ook duurder dan zelf koken. Bovendien heb je meer controle over wat je eet als je zelf kookt. Je kunt gezondere maaltijden bereiden en je portiegroottes beheersen.

5. Koop seizoensgroenten en -fruit

Seizoensgroenten en -fruit zijn niet alleen verser, maar ook goedkoper. Probeer je menu aan te passen aan wat er op dat moment in het seizoen is.

6. Vermijd kant-en-klare maaltijden

Kant-en-klare maaltijden zijn handig, maar ze kosten ook meer dan zelfgemaakte maaltijden. Bovendien bevatten ze vaak meer zout en vet. Probeer meer te koken en minder van deze maaltijden te kopen.

7. Drink kraanwater

Flessenwater is duurder dan kraanwater. Bovendien is het minder milieuvriendelijk. Als je het geluk hebt dat je in een gebied woont waar het kraanwater drinkbaar is, maak er dan gebruik van.

8. Vermijd wegwerpproducten

Wegwerpproducten zoals keukenpapier, plastic bestek en borden kunnen handig zijn, maar ze zijn ook duurder op de lange termijn. Investeer in herbruikbare producten voor de keuken.

9. Gebruik kortingsbonnen

Kortingsbonnen kunnen je helpen geld te besparen op je boodschappen. Er zijn veel apps en websites waar je kortingsbonnen voor je favoriete producten kunt vinden.

10. Koop huismerkproducten

Huismerkproducten zijn vaak net zo goed als merkproducten, maar ze zijn goedkoper. Probeer eens een huismerk uit en kijk of het je bevalt.

Hier is een handige tabel die de tips samenvat:

Tip Beschrijving
1. Maak een boodschappenlijstje Hiermee voorkom je impulsaankopen.
2. Koop in bulk Sommige producten zijn goedkoper in grotere hoeveelheden.
3. Profiteer van aanbiedingen Pas je menu aan op de producten die in de aanbieding zijn.
4. Kook zelf Dit is goedkoper en gezonder dan uit eten gaan of eten bestellen.
5. Koop seizoensgroenten en -fruit Deze zijn verser en goedkoper.
6. Vermijd kant-en-klare maaltijden Deze kosten meer en zijn minder gezond dan zelfgemaakte maaltijden.
7. Drink kraanwater Dit is goedkoper en milieuvriendelijker dan flessenwater.
8. Vermijd wegwerpproducten Investeer in herbruikbare producten.
9. Gebruik kortingsbonnen Vind kortingsbonnen voor je favoriete producten online.
10. Koop huismerkproducten Deze zijn vaak net zo goed als merkproducten maar zijn goedkoper.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.