10 betaalbare manieren om je tuin te verbeteren

MMarijke 15 oktober 2023 07:06

Het verbeteren van je tuin hoeft geen fortuin te kosten. Met wat creativiteit en een beetje doe-het-zelf-geest, zijn er tal van betaalbare manieren om je buitenruimte op te fleuren. Hier zijn 10 betaalbare manieren om je tuin te verbeteren zonder de bank te breken.

1. Geef je tuinmeubelen een make-over

Een frisse laag verf kan wonderen doen. Dit is een goedkope manier om je tuinmeubelen een nieuwe look te geven. Kies een kleur die bij je tuin past en je zult versteld staan van de transformatie.

2. Plant meer groen

Planten zijn relatief goedkoop en voegen leven en kleur toe aan je tuin. Kies planten die weinig onderhoud vergen, zoals vetplanten of vaste planten, om tijd en geld te besparen.

3. Maak een doe-het-zelf tuinpad

Met enkele stenen of keien kun je een mooi tuinpad maken. Dit is een goedkope manier om structuur en visueel belang aan je tuin toe te voegen.

4. Gebruik hergebruikte materialen

Ga op zoek naar tweedehandse materialen die je kunt hergebruiken in je tuin. Oude pallets kunnen bijvoorbeeld worden omgetoverd tot een tuinbank of plantenbak.

5. Creëer een eethoek buiten

Met een eenvoudige tafel en wat stoelen kun je een gezellige buiteneethoek creëren. Dit is een geweldige manier om van het buitenleven te genieten zonder veel geld uit te geven.

6. Doe-het-zelf tuinverlichting

Goedkope solarlampen of lichtslingers kunnen veel sfeer toevoegen aan je tuin. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kosten niet veel.

7. Voeg een waterpartij toe

Een eenvoudige waterpartij kan een rustgevend element in je tuin brengen. Je hoeft geen dure fontein te kopen; een eenvoudige vogelbad of zelfgemaakte vijver kan net zo effectief zijn.

8. Doe-het-zelf compostbak

Compost maken is een geweldige manier om geld te besparen op bemesting. Het is ook goed voor het milieu!

9. Plant fruit en groenten

Het verbouwen van je eigen fruit en groenten kan geld besparen op boodschappen en je tuin er prachtig laten uitzien.

10. Installeer een hangmat

Een hangmat is een geweldige, betaalbare manier om een relaxhoekje in je tuin te creëren. Ze zijn gemakkelijk te installeren en voegen veel comfort en stijl toe aan je buitenruimte.

Hier is een handige tabel met de genoemde ideeën en een geschatte prijs:

Manier Geschatte kosten
Tuinmeubelen make-over €25-€50
Meer planten €10-€50
Doe-het-zelf tuinpad €20-€100
Gebruik hergebruikte materialen €0 (afhankelijk van wat je hebt liggen)
Eethoek buiten €50-€200
Doe-het-zelf tuinverlichting €10-€50
Waterpartij €20-€100
Doe-het-zelf compostbak €0-€50
Plant fruit en groenten €10-€50
Installatie hangmat €20-€100

Zoals je kunt zien, hoef je geen fortuin uit te geven om je tuin te verbeteren. Met een beetje creativiteit en enige inspanning, kun je genieten van een mooie, uitnodigende buitenruimte zonder je budget te overschrijden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.